Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   Ε.   ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Η ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 1881-2010


ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
 ΦΩΤΟ  1883

ΦΩΤΟ δεκαετίας   1930

ΦΩΤΟ δεκαετίας 1970

    Δορυφορική 2008

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Κώστα

    Καταρχήν σου απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την διαδικτυακή παρουσίαση της εργασίας σου.
    Είναι προσεγμένη, κατανοητή και θαυμάσια δομημένη για κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη.
    Το πόνημά σου με τίτλο “ Η ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 1881-2010 “ αποτελεί το αποτύπωμα στο χρόνο της συλλογικής δημιουργικής συνεργασίας και προσφοράς των συνιστωσών της Δημοτικής Αυτοδιοίκησης , Δήμου Τρικκαίων (δημοτικές αρχές, υπηρεσιακοί δημοτικοί παράγοντες , εξωτερικοί συνεργάτες και δημότες).

    Αποτελεί πυξίδα δημιουργικής συνεργασίας πολιτικών προϊσταμένων της Δημοτικής Αρχής και συνεργατών δημοτικών επιστημονικών τεχνοκρατών.

    Συνήθως οι πολιτικοί δρέπουν τα συγχαρητήρια και τα χειροκροτήματα των πολιτών για τα Δημοτικά Έργα, προβάλλοντας αυτά ως προσφορά προς την τοπική κοινωνία.
    Δεν είναι κακό.
    Είναι μονομερής πολιτική προβολή.
    Οι άλλοι συντελεστές παραμένουν συνήθως στην αφάνεια ή σε κάποια αναφορά στο περιθώριο, την οποία “Στωικά” αποδέχονται ,αν και αυτών η συμβολή αποτελεί προσφορά και υπηρεσιακό καθήκον .
    Πιστεύω πως με το πόνημά σου αποκαθιστάς τα πράγματα με δίκαιη παρουσίαση και ανάλυση της συμβολής όλων στη συνδιαμόρφωση της διαχρονικής, θετικής και σύγχρονης εξέλιξης των υποδομών του Δήμου Τρικκαίων

    Προσπαθώ , μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης της συγγραφής σου, να αναδιατάξω στον νοητικό καμβά του μυαλού μου και στο αποτυπωμένο από τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια τοπίο της πόλης και της ευρύτερης περιοχής τα νέα στοιχεία.
    Όλα έχουν αλλάξει, όλα έχουν αναταχθεί και αναδιαμορφωθεί προς ένα καλύτερο πολεοδομικό τοπίο με σύγχρονα αισθητικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά στοιχεία.

    Πολύ χαίρομαι

    Θανάσης Νικάκης
    Τρικαλινός της εσωτερικής διασποράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή